torstai 3. toukokuuta 2012

Nu ska vi frysa


Liikuntakeskuksessa käydessäni olen tähän asti purjehtinut tyylittömästi saunaosaston ohi huolimatta löylyn viskomiseen suorastaan velvoittavista Suomi-geeneistä. Päätinkin tehdä eilen poikkeuksen aiheeseen liittyen sekä työtovereiden kanssa käytyjen sauna-keskustelujen innoittamana että korttini ollessa umpeutumassa ensi viikolla. Viimeiset mahdollisuudet siis testata paikallissysteemit ja osoittaa olevansa ihkaoikea Suomityttö.  Korttiini olisi muuten myös kuulunut vapaa pääsy joka kerta kylpylän puolelle, mutta senkin olen jättänyt käymättä – uikkarit ovat kotona. 

Kuten hyvinkin arvata saattaa, sauna oli lämmin.  Lauteiden toinen puoli kaartui hauskasti nurkkaan, missä se muuttui jonkinlaiseksi puoliksi divaania muistuttavaksi rakennelmaksi. Divaanilla lojuikin jo naishenkilö, joten osakseni jäi kyhjöttää perinteisempään tyyliin lauteilla  muiden saunojien loistaessa poissaolollaan. No, kävihän se tämäkin ja ensi kerralla sitten divaaniin viihtymään, vielä on aikaa jäljellä.

I´m speechless...


Tovin istuksittuani kiitin nerokasta ideaani karttaa edelleen tenttikirjaa (tämä alkaa olla jo uskomatonta, tiedän...) ja lisätä näin psyykkistä toimintakykyäni kertaheitolla vähän enemmänkin. Onnitellessani itseäni kaksin käsin alkoi lämmön määrä vaikuttaa kyllä jokseenkin kumman vaimealta, kun nyt tarkemmin asiaa huomioi. Vieressäni oleva lämpömittari näyttikin vaivaista 70 astetta, siis samaa astemäärää, johon vain vauvat viedään saunomaan.

Divaaninainen ei selvästikään vaikuttanut siltä, että aikoisi nostaa lämpötilaa, joten aloin itsenäiseen päätöksentekoon ja työskentelyyn tottuneena pälyillä vesiastiaa ja kauhaa. Joku raja se on jäätymisellekin! Aikani päätä pöllön lailla pyöriteltyäni alkoi vaikuttaa siltä, ettei vesikippoa ehkäpä ole. Ja totta se olikin - ei vettä, ei kauhaa. Ei edes oven ulkopuolella. Ei siis löylyä?? Samassa tajusin, mikä se pieni sekunnin kymmenesosan pituinen sihahdus on, joka kuului tuon tuostakin jostain kiukaan suunnalta: kiukaan yllä oli automaatti, joka lirautti siihen pari pisaraa vettä kerrallaan. Nopealla päässälaskulla tuli selväksi, ettei lämpötila toden totta tule tästä nousemaan. Kohtaloni on joko jäätyä lauteille tai paeta paikalta parempiin olosuhteisiin.  

Arvatkaa, kumman valitsin?

4 kommenttia:

  1. Hauska saunakokemus. Ainakin näin lukijana, ei varmasti saunojana. Noh, tulipa koettua vai mitä.

    VastaaPoista
  2. Jooh :) Tulipahan käytyä, ja tiedän mistä palattuani itseni liki ensimmäisenä löydän. Alkaa S:llä.

    VastaaPoista
  3. Voi, voi. Maassa maan tavalla, Tuija. Ruotsalainen ottaa saunaan mukaan kahvitermarin ja päivän lehden.:)

    Parempaa onnea seuraavalla kerralla.

    Tomi

    VastaaPoista
  4. Fan, ensi kerralla täytyy ottaa sitten eväsleivät mukaan :) Plus huopa.

    -Tuija-

    VastaaPoista