sunnuntai 6. toukokuuta 2012

VM-stämning och caféer

Heja heja Danmark!

Perjantaina ohjelmistossa oli odotettu, iloinen jälleennäkeminen Tukholman Centralstationilla kotijoukkojen edustuksen saapuessa pariksi päiväksi tyylikkäästi keskelle jääkiekon parasta MM-kisatunnelmaa. Kisateema näyttäytyikin hauskasti kaksipäiväisen tapaamisemme ajan, erityisesti tanskalaisten ja latvialaisten toimesta. Melkein ostin itsekin Ruotsin pienoislipun, mutta kotiinpaluukiellon pelossa jätin sen kaupan hyllyyn. Sanonpa vain, että suunnitelmissani olisi ollut seuraavien MM-kisojen aikana kotona kiskaista esiin Ruotsin lippu Suomi-Ruotsi -pelin aikana, mutten uskaltanut ottaa riskiä tulla terassinovesta ulos heitetyksi. Tiedoksenne kuitenkin kotiväki siellä television ääressä, että lähellä sen lipun osto oli :) Ai niin, tänä vuonna kuulemma Tanska voittaa kisat, ja varmaankaan ei ole epäselvyyttä siitä keiden suusta nämä sanat on kuultu. Annan pienen vihjeen: se en ollut minä.  Onnea yritykselle, Tanska!

Ally besökte Turkiet också!

Kaksi päivää täysin ruotsalaisesta menevän pikkusiskoni (Niina hei, sä ja sun aurinkolasit kuuluisitte kyllä tänne!) ja aina yhtä tyylikkään nuorimman neitoseni seurassa kului enemmän kuin nopeasti tuulista Tukholmaa kierrellen. Tutuiksi tulivat Vanhan kaupungin ihastuttavat kujat, Kuninkaanlinna aarrekammioineen, lukuisat kahvilat ja vielä lukuisammat putiikit -  jaloistamme jäi tuskin mitään jäljelle. Sama koskee myös rahapussin sisältöä. Plus sitä karttaa, joka repeytyi hauskasti ensimmäisessä tuulenpuuskassa, ja oliko se peräti lähes ensimmäisessä kadunkulmassa...

Todistetuksi tuli kuitenkin jälleen se seikka, että kunnon ostosretki parantaa aina vaivan kuin vaivan, sillä hyvinkin flunssaisena saapunut nuori neiti palautettiin kotimaahan lähes tervehtyneenä ja usealla näköjään täysin parasetamolia vastaavalla vaatekaupan kassilla varustettuna. En tosin osaa tässä suoralta kädeltä neuvoa, montako kassillista tarvitaan esim. sikainfluenssan parantamiseen. Voin suorittaa empiirisen tutkimuksen myöhemmin mikäli tilaisuus ilmaantuu.

Joka tapauksessa kiitos kyläilleille, hauskaa oli ja kuten todettua tuli, on matka lyhyt eli ehkä joskus yhdessä uusiksi sieltä Suomesta käsin? Seuraavalla kerralla emme tarvitse enää edes karttaa - meillähän on Ally, joka nuoresta iästään huolimatta osaa tehdä reittihavaintoja paremmin kuin me aikuiset. Huh, kaikki ei sentään ole onneksi geeneissä siirtynyt eteenpäin!









På återseende, snart träffas vi igen!




5 kommenttia:

  1. Hauskaa tosiaankin oli ja se kartta todellakin repeytyi jo ensimmäisessä kadunkulmassa:))) Eli reklamaatioo viking linelle:)) Ja jaloista tuskin on mitään jäljellä sen kävelymäärän jälkeen, mutta pääasia oli kuitenkin mukava seura, jonka kanssa kävelisi maailmanääriin asti. Karttaa emme ota seuraavalle matkalle mukaan , koskameillähän on aliisa, joka väsymyksestä huolimatta löysi meidät perille joka paikkaan:)))

    VastaaPoista
  2. Oikein siis muistin, hah :D
    Jäi muuten vähän sittenkin harmittamaan, etten sitä lippua ostanut... jos siis jossain siihen törmään uudestaan, taidankin ostaa sen vaikka työpaikan seinää koristamaan :)

    VastaaPoista
  3. Hah hah haa . Tämä oli hauska juttu. Oikeen päätelty ton ruottin lipun vaikutus täälläpäin :-) Et sitten laittanut sitä inkkarivideota tähän näkyville musiikin kanssa.
    - Ne oli huippuja ja muista käydä maksamassa niille tullessas.

    Terveisin Aurinkoterassin Tero :-)

    VastaaPoista
  4. Haha :)) Inkkarivideota en muuten edes muistanut tosiaan... Sangen vaivalloiseksi tulisi kyllä käydä niille maksamassa, koska muistaakseni mulla on paluumatkaa varten ne lentoliput, enkä usko koneen koukkaavan Tukholman kautta.

    Tuitsi

    P.S. Onks meidän terassille muuttanut joku Tero?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On juu, ihan mertarannan näkönen rillipää, tua se palvoo tota grilliä suomi uikkareissaan, iso mexikolais sombrero päässään ja joikaa yötäpäivää jotain vanhoja finnhitsejä. Huutaa välillä - Den glider inn! - Tunneks sää sen muka jostai ?

      Poista