lauantai 17. maaliskuuta 2012

Ska vi ta ett bubbelbad tillsammans, va?

Miltä kuulostaisi opintopäivä, jonka aikana voisit valita haluatko viimeisten tuntien aikana mennä kuntosalille, biljardia pelaamaan tai saunaan? Tai hei, miten olisi poreamme? Yksin tai ystävän kanssa, saat ihan itse päättää, vaahtoakin saat halutessasi. Myös hierontaa löytyy. Ai niin, ja ennen oman aktiviteettisi valintaa skoolataan tietysti luokkahuoneessa yhdessä tulevalle kivalle viikonlopulle - Ha en trevlig helg, skål! Oli valintasi mikä tahansa, niin sen päälle varmaan maistuu valmiiksi lohkotut hedelmät ja raikas vesi? Kertismukia ei kannata kaivaa esiin, sillä vesi juodaan luonnollisestikin oikeasta viinilasista. Och nu skålar vi alla igen, skåååål!  

Ursäkta, men det är något konstigt i vattnet...?


Niinpä hei, niinpä.
Itse tyydyin uikkareiden puuttuessa biljardiin med deltagarna (muistattehan, Folkhögskolanissa ei siis puhuta opiskelijoista tai kuntoutujista). Olisin kyllä ottanut mielelläni sen poreammekeikankin ja olisihan sitä voinut siinä salillakin toki käväistä. Enkä olisi kyllä yhtään hämmästynyt saati pahaksi lukenut, vaikka päivän lopuksi olisi tiskiin nostettu viinipullokin. Harmi kyllä, sitä ei sentään edes viikonlopun kunniaksi ilmestynyt.

Niin ja hei, miten olisi avoimet ovet luokkahuoneissa koko päivän, jotta kaikki voivat halutessaan tulla ohimennessään moikkaamaan sinua ja kysäisemään kuulumisia? Helpottaa myös asiointia luokkien välillä ylipäätään, eikö? Toisaalta poiketessasi jossain luokassa voisit tietysti osallistua myös menossa olevaan oppituntiin ja kertoa vaikka vastauksen visaiseen tehtävään, jos muut eivät sattuisi tietämään sitä. Ruokalassa istuttaisiin kaikki mukavasti pienissä pöytäryhmissä, pöytäpaikan saisit tietenkin valita itse. Istuisit luokkatovereiden, rehtorin, keittäjän tai vahtimestarin kanssa, it´s up to you. Ei ihan paha, eihän? Ja mikä parasta, yksin ei tarvitsisi ikinäikinäikinä istua. Muka täysin kansoitettuunkin pöytäryhmään saadaan aina vielä yksi tuoli mahtumaan, hjärtligt välkommen!

Javisst ja, näin se täällä näköjään toimii. Ei mitään valittamista tästä, ja tiivistänkin tunnelmat Gambiasta lainattuun peruslauseeseen, johon sopii nojautua täälläkin: It is nice to be nice! Vaikka reipas tervehtiminen ja yhteisöllisen tunnelman ylläpitäminen pitkin päivää on enemmän kuin suotavaa, lienee siinäkin rajansa. Viimeksi mainittuun sopii tutustua vaikkapa seuraavan eräänlaisen opetusvideon kautta :)




3 kommenttia:

  1. No niin tulihan se uusi blogi sieltä, johan täällä ehdittiin sitä odotellakin :-)
    Tää ruottalainen blogisysteemi pyytelee välillä jotain ihme kirjautumista salasanan kanssa ? En tiedä mikähän siinäkin on? Onko muilla ollu samaa vikaa?

    Ja No nyt selvis miksei rouva tuu sieltä skypeileen, kun saa kylpyseurankin valita ja viinilasit, hieronnat ja kaikki :-D
    Täälä saa olla saunassa ihan rauhassa yksin :-/

    Tosta sosiaalisesta työmaa touhusta voi vaan todeta että on ne ruottalaaset tossakin edellä meitä ja niin mukavia. -Ei muuten toimi suomalaisella työpaikalla. Aletaan heti pohtia mikähän totakin vaivaa ...? Onko lääkkeet unohtunau vai onko se kännissä? :-O
    Joo no mukavaa båårikierrosta sinne? Oliko siä se yks paikallinen bubi? :-)))).

    Terveisin: M.O.A. -ryhmä

    VastaaPoista
  2. Ei oo kukaan maininnut kirjautumisjutuista...? Mikäköhän lienee.

    Joo, ei täältä ammeesta aina nääs jouda koneen ääreen, taidankin tästä mennä takaisin poreisiin :)

    No on täällä nyt jo näkynyt pari muutakin baaria kun tänään tuolla kiertelin, mutten usko mua siellä sisällä näkyvän. Usko tai älä, niin mut löytää huomattavasti todennäköisemmin joko sieltä kuntokeskuksesta, koneen äärestä tai ulkoilemasta. Nääs kevätsäässä kelpaa ulkoilla, tosin nyt hieman viileni.

    VastaaPoista
  3. Jälleen kerran kivaa luettavaa ! Porekylpy kuulostaa kyllä ihanalta !

    VastaaPoista