lauantai 10. maaliskuuta 2012

Hemma i Finspång

Ystävät ja tutut tietävät, että minähän olen Mallorca-miehen viisaita sanoja lainaten "Aina kohteessa" ja niin nytkin - Finspångissa ollaan! Näyttävä saapuminen on aina enemmän kuin suotavaa ja siksi saavuinkin itse Norrköpingin juna-asemalle kädet puoliverisillä rakkuloilla, kiitos Tukholman rautatieaseman rikkinäisten hissien.  Raahasin ja kiskoin 30-kiloista matkalaukkuani nimittäin pitkin ja poikin asemaa kerroksesta toiseen erinäisiäkin portaita pitkin, bonuksena pikapikaa tehty asemalaiturin vaihto kuuluttajan ilmoittaessa iloisella äänellä äkillisestä muutoksesta. Täytyy sanoa, että tässä kohden oli verrattomasti hyötyä tästäkin kielitaidosta, sillä kuulutustahan ei sitten englanniksi koskaan tullutkaan... 


Välkommen till mitt kök!

Och ikväll ska vi titta på Melodifestivalen, eller hur?

Anyway, Sanne saapui asemalle vastaan ja pelasti pulasta. Hänellä on kuulemma hevosia ja on tottunut viskomaan painavimpiakin esineitä, joten matkalaukku siirtyi reippain ottein autoon, fint. Siitäpä sitten  kohti Profilvägeniä, missä siirryin uuden väliaikaiskotini omistajaksi. Ja millaisen asunnon - iso kaksio parvekkeella, kaikki kävelymatkan päässä kuntokeskuksesta ja ruokakaupoista alkaen. Utmärkt, tack så jättejättemycket! Minua ei kuitenkaan vain viskattu kämppään asustelemaan, vaan Sannepa lähti kierrättämään ympäri Finspångia ja esitteli kohteet, joita arveli minun tulevaisuudessa kaipaavan. Lisäksi kävimme katsomassa paikat, joissa tulen työskentelemään harjoittelujaksoni aikana, ja pikapikaa poikkesimme yhdessä kohteessa tervehtimässä myös työntekijöitä ja asiakkaita. Kerrassaan mykistyttävää orientaatiota, jota täydentää kirjallinen kooste kaikista kohteista ja aikatauluistani. Jag är verkligen förstummad, verkligen! Tästä on siis tosi mukava aloitella vähin äänin, enempää en voisi todellakaan toivoa. Loppu on varmaan ihan itsestä kiinni :)

Ja nyt telkkarin ääreen seuraamaan Ruotsin omaa vastinetta euroviisukarsinnoille, ohjelmassa finaalilähetys. Sen kunniaksi oheistan itse tähän oman suosikkini, joka tosin putosi viime viikonloppuna finaalista. Älyttömän mukaansatempaava kappale huolimatta kenties hieman melankolisesta sanoituksesta, joskin toisaalta melankoliassa on mukavasti tuttua suomalaista tunnelmaa ja tässä kohden se on kyllä pelkkä etu ;) Jäi päähän soimaan, enkä ole vieläkään onnistunut sulkemaan sisäistä jukeboksiani sen suhteen. Tervemenoa pyörteisiin -Timoteij: Stormande hav, var så goda:


7 kommenttia:

  1. Tosi siisti kämppä sulla. Ihan niin kun kotona olis !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No äläpä muuta sano! Ei puutu kuin kanssa-asujat :)

      Poista
  2. Hienoa että matka sinne sujui kuitenkin kaikista rakkuloista huolimatta hyvin. Et eksynyt! Ja asuntohan on loistava! Vaaleanpunaista ei vielä ole kuin vihko pöydällä... Siitä se sitten lähtee. Jatkoa odotellen och krams till dig!

    VastaaPoista
  3. No katsos pinkit on nyt vain vaatteissa :) Yritän edetä pinkkien kodintarvikkeiden ymv. puutteesta huolimatta, seuraavaksi etenenkin tästä tuonne hienoon kevätaurinkoon. Sunnuntain jatkoja sinnekin!

    VastaaPoista
  4. Jag förstår att du redan känner dig som hemma - lyan ser ju fin ut för att inte tala om den proffsliga rundvandringen du fick delta i! Ska du börja jobba redan i morgon? Ha en fin kommande vecka och vi hörs igen. :-)

    Kram
    Sari från Puumuli

    PS. Det är jag som har hållit i kameran. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja precis, jag ska börja imorgon :) Vad, det är du som har fotograferat - grattis, verkligen!

      Poista
  5. Onhan toi kämppä ihan kivan näkönen.Skype kuvaan verrattuna on jo värejäkin. Katteltiin tässä porukalla tätä sun blogia. - Tosta euroviisustahan kyllä huomas mihin ruottalaiset on taas satsannu. Pelkkiä blondeja lavalle pitkiä sääriä heiluttaan. Musiikki oli kyllä kovin suomalaista tyyliä. - Ha en fin dag !

    VastaaPoista