maanantai 2. huhtikuuta 2012

Ha en trevlig dag!


Fan i helsike, että voi olla hei hankalaa yhden laskun maksaminen.  Kävelin perjantaina pahaa-aavistamattomana auringonpaisteisena vapaapäivänäni kohden Finspångin keskustaa suuntana pankki, jonka asiakas Suomessa olen. Laskun maksaminen nettipankissa ei ollut onnistunut jostain kumman syystä, joten käynti livenä jäi ainoaksi vaihtoehdoksi. Matkalla yritin palautella mieleeni edes jonkinlaista auttavaa pankkisanastoa, sillä tähän en ollut varautunut. Hmm… joo-o,  faktura ja bankgiro lukee näköjään itse laskussa, bra. Ett konto, sen muistankin ja oisko jotain muuta… via internetbank, ett kontonummer. Hah, ei näillä ihan virkailijaa taideta häikäistä, mutta mennään sitten, det är väl inte så noga.

Hej, kan vi hjälpa dig?

Sisään konttoriin.

Ja samaa tietä ulos.  X-pankin virkailija opasti, ettei Suomi-versio -nettipankissa voi kuulemma maksaa laskuani, koska se ei hyväksy ruotsalaisia tilinumeroita eikä kruunuja - underbart, tack! Pitäisi olla jotkut spesiaalitunnukset, joilla voi ikään kuin maksaa ulkomaille, jaså. En siis voi Ruotsissa ollessani maksaa ruotsalaisia laskuja nettipankissa, så enkelt är det. Tältä X-pankin tililtäni ei voida myöskään maksaa tiskillä suoraan, koska kyseessä on suomessa avattu tili ja pankkien välillä ei ole erillistä sopimusta. Siis vaikka kyseessä on sama pankki, förstår du? Käteinen ei myöskään käy pankin omien käytäntöjen vuoksi. Hei mutta Norrköpingissä on kyllä tämä sama X-pankki, että jos käyt siellä? Ahaa ja selvä, eihän tästä olekaan sinne tosiaan kuin se vajaa 30 km matkaa. No, kadun varrella on kyllä yksi toisen firman pankki, käytkö siellä kysymässä? Ja ja, tack ändå!

Sisään uuteen pankkiin.

Pihalle takaisin olikin reitti jo tuttu. Virkailija kummasteli, ettei X-pankissa hoidettu asiaani, sillä kuulemma pitäisi hoitua helposti. Käteisellä voisin nyt tässä kyllä maksaa, kun  ensin kävisin jossain pankkiautomaatilla, sillä heillä ei sitä tässä konttorissa ole. Automaatti veloittaa kyllä vieraan kortin käytöstä tietyn prosenttiosuuden. En tästä heti innostunut, sillä maksettava summa ei ollut aivan pieni. Paikan päällä konttorissa maksettuna laskuun olisi lisätty myös 150 kruunua (n. 17-18 e) käsittelykuluja. Norrköpingissä on kuulemma oma X-pankkini, jossa voin maksaa käteisellä. Älä, ihan tosissaan? Rahat täytyy tietysti ensin sitten nostaa sitä oven ulkopuolelta pankkiautomaatista ja menet niiden kanssa tiskille sitten. Ai silleen, tack så jättemycket.

Lopun voi jo arvata. Siinä se lasku makaa rentona keittiön pöydällä ja odottaa retkeä Norrköpingiin. Kukakohan ehtisi viemään sen sinne?

4 kommenttia:

  1. Hitto, jos laskun maksamisesta on tehty noin vaikeaa, tekisi mieli olla vallan maksamatta... Ihan luulin, että EU:ssa oleminen olisi helpottanut näitäkin ongelmia.

    VastaaPoista
  2. Et voi olla laskun maksu sitten hankalaa. Onneks täällä suomessa se käy vähän helpommin :)))

    VastaaPoista
  3. Kanske borde du öppna ett svenskt konto för att kunna betala lokala räkningar? :-) Ja, vi lever ju i en långt datoriserad värld, har du inte märkt det??? Livet var hisligt mycket lättare när vi betalade med ekorrskinn...

    Ha en fin påskvecka! Här är det rena rama julatmosfär på gång när man kollar genom fönstret - snö så in i helsike mycket. :-(

    Kram
    Sari från Puumuli

    VastaaPoista
  4. Ja,Sari, precis så - jag skulle ha behövt öppna kontot, men tyckte själv att det lönade sig inte för jag har bara 2 månader kvar. Jag vill verkligen ha ekorrskinn tillbaka!! Så kunde jag bara gå ut och skjuta ett, par ekorr för mig... Så lätt.

    Tuija

    VastaaPoista