perjantai 6. huhtikuuta 2012

Tackar och bockar, behandlingshemmet

Hej, tack för din utmärkta handledning! Och ja, som ni ser finns det inte snö här :)

Siinä meni taas sekin harjoittelupätkä. Kahden viikon täysimääräiset työtunnit ja muutama ylikin tuli kasattua seitsemän työpaivän aikana, ihan kiva! Samalla vaivalla sitä voi olla tosiaan pidempäänkin työpaikalla, kun kerran täällä asti olen. Kaiken kaikkiaan tästä ja seuraavan harjoittelupaikan työvuoroista johtuen seuraa se mukavan yllätyksellinen tilanne, että lomailen tästä eteenpäin ruhtinaalliset 11 päivää. Tämän vapaan sijoitan perheeseeni ja loikkaan maanantaina Norrköpingin lentokentältä Helsinkiin suuntaavaan Flyben koneeseen, paluu viikon päästä. Sitä ennen yritän saada jotain ryhtiä ...tyvärr verkar det som förgjort... pahasti nuokkuvaan oppariin... troligen ska det inte lyckas men försöka duger.

Joka tapauksessa takana on pari viikkoa hyvin mielenkiintoisessa harjoittelupaikassa, jossa ei kahta samanlaista päivää ollut. Suomalaissyntyinen ohjaajani kiikutti minua reippaassa tahdissa tapahtumasta, ryhmästä ja tunnelmasta toiseen, unohtamatta melkoista kasaa kirjallisuutta luettavaksi kotioloissa. Turha kai sanoakaan, että kaikki olivat ruotsiksi kirjoitettuja, joten en voi ainakaan paikkaa syyttää sanavaraston kehittymättömyydestä. Eri asia sitten on, mitä sekamelskasta jää aivoihin. Ohjaajastani olikin varmaan mukavaa työntää kuononi eteen toissailtana kello 22 julmetun paksu Socialtjänstelag-eepos jokseenkin tutuiksi tulleilla saatesanoilla Övning ger färdighet. Tack, det visste jag nog. Varsinaisia etukäteen sovittuja ohjauskeskusteluja täällä ei kauheasti näytetä  harrastavan, vaan ne sujuvat luonnikkaasti siinä työnteon lomassa ja kohteesta toiseen siirryttäessä. Mikäs siinä, inte mig emot. Eilen oksia kanniskellessa ja tukkeja nostellessa hoituivat myös kuntoutukselliset keskustelut ja toimintakyvyn arviointi. Kätevää kuin mikä!

Jamen, jag körde traktorn också


Pakko muuten mainita etenkin teille kaikille opiskelutovereilleni, että Saattaen vaihdettava -periaatteelle on muuten olemassa näköjään myös vaihdokkina tarjolla Saattaen toimintaan mukaan -periaate :) Täällä on nimittäin sellainen uskomattoman mielenkiintoiselta kuulostava systeemi, että harjoittelupaikkani asukkaaksi mielivälle järjestetään ensin 12 viikon pituinen orientaatiojakso. Se tarkoittaa sitä, että hän asuu kahdestaan työntekijän kanssa tuon ajan muualla sijaitsevassa asunnossa 24/7 (no joo, työntekijät sentään vaihtuvat), jossa hänellä on sama päiväohjelma kuin varsinaisessa tulevassa kohteessakin sääntöineen päivineen. Mikä hauskinta, kesäaikaan orientaatiojakso toteutetaan lähistöllä sijaitsevalla omalla saarella (hei oikeesti!), näin talviaikaan tyydytään tavisasuntoon kerrostalossa. Jos kaikki sujuu hienosti, voi henkilö sen jälkeen siirtyä uuteen asukasyhteisöön jäseneksi. Siirtyminen ja sopeutuminen on näin helpompaa, eikä vähiten siksi, että myös henkilökunta tuntee hänet hyvin jo etukäteen. Otaksuisin sen helpottavan myös hoito- ja kuntoutussuunnitelman laatimista. Aika kiva!

Påskpyntat trädet, härligt va?

 Mitä henkilökohtaiseen kuntoutussuunnitelmaani tulee, totean painottavani fyysistä toimintakykyä osana henkistä hyvinvointia, ja siksipä siirrän itseni seuraavaksi jälleen Grosvad Arenan liikuntasaliin. Yritän etsiä kadonnutta oppari-innostusta Jfglkdgll-Kerstinin seurasta. Paitsi että hei, hän on kuulkaa enää pelkkä Jfg-Kerstin - olen edennyt jo Kerstin-taso kakkoselle :)

 Mukavaa pääsiaisaikaa kaikille!

Nu så är påsken här,
den är oss alla kär.
Nu får vi måla och äta ägg
- vi slipper tomtens skägg.

På torsdan vi klär oss ut,
som häxor med katt och klut.
Vi sätter oss sedan på vår kvast,
och flyger iväg i hast.

Till Blåkulla bär det av,
med kanna och katt och stav.
Vi träffas och festar natten lång,
och sjunger vår häxesång.




6 kommenttia:

  1. Melkein vaaleanpunainen traktori! Tuo orientaatio kuulostaa rankalta. Onko asiakkaat kokenu sen yhtä hyvänä kun työntekijät?
    Ja mahtavaa talvilomaa vaan ja tervetuloa tänne talveen takaisin hetkeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eiksoo ihanan värinen :) ! Mitä orientaatioon tulee, niin tapasin erään, joka oli juurikin kyseisellä jaksolla ja hän näytti kyllä hyvinkin tyytyväiseltä. Hän tosin edusti tietysti vain itseään, eli... hmmm...?

      Poista
  2. Voi vitsi. Siellähän on jo melkein kesäisen näköistä :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yes, mutta nyt tuli takapakkia. Ulkona alkoi sataa lunta. No, viimeksi kun satoi tovin niin oli jo iltapäivällä sulanut. Elän toivossa siis.

      Poista
  3. HEHE. Hyvä kuva susta ton Volvo traktorin puikoissa. Laiton sen heti taustakuvaks :-) , mutta turha uskotella että olisit sillä uskaltanu kuitenkaan ajaa . Tää onkin hyvä kun oot noin tohon maalaisidylliin sopeutunu, niin alettiin tässä heti katteleen sopivaa pientilaa Teiskosta, että päästään kesällä muuttaan ja pääsee harrastusta jatkamaan :-DD. Terveisin: Kotijoukot

    VastaaPoista
  4. Htsi, miten arvastitkin :)?! Mutta sen sijaan muuten sahasin moottorisahalla, itse! Teiskoon voitte kyllä muuttaa porukalla lumiketjuinenne =0)

    VastaaPoista