sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Google vet!

Tiesittekö, että sana rehabilitering tuottaa Googlessa 0,18 sekunnissa 5 920 000 tulosta. Fiksu kone!  Toisaalta ruotsiahan puhuu kuulemma maailmanlaajuisesti peräti 9-10 miljoonaa ihmistä eli sehän tekee kai siinä 0,6 hakusanaa tarjolle per kuntoutuksesta kiinnostunut ruotsin kieltä taitava? Hyvä, hyvä!

Okei, kokeillaanpa samaa suomeksi, varmaan saadaan hyvä lukemat meillekin! Kuntoutus, ja ruutuun hyppää 355 000 tulosta 0,13 sekunnissa. Hetkinen...auts... siis siinä 5,5 miljoonaa vähemmän. No, sattuuhan sitä. Sitä paitsi paaaaaljon eksoottisempaa ja vain harvojen valittujen taitamaa suomeahan puhuu ainoastaan hilkun alle 5 miljoonaa eli lasketaanpa... Voi vitsi. 0,07 hakutulosta per siniristilippua iloisesti heiluttava suomenkielinen. No mutta hei, meillä on ainakin kaikki rallitähdet!

Hmmm... idea ottaa haltuun kuntoutusalan sanastoa myös ruotsiksi alkaa tuntua totta tosiaan varsin hyvältä ratkaisulta. Näin kaksinkertaist... siis ainakin 8-kertaistan tiedonsaannin mahdollisuuteni, kai? Onpa kätevää :) !

No, kokeillaanpa vielä toista sanaa näin tulevaa työharjoittelua silmälläpitäen. Laitamme nyt Googlelle rouskutettavaksi astetta haastavamman spesiaalisanan dövblindhet: 15 700 hakutulosta. Hmm, aika hyvä noin erityiseksi sanaksi. Ja sitten tietysti vastaavasti kuurosokeus, joka tuo kivasti näkyviin 24 600 tulosta. Oj då, tällä kertaa meni osaltamme jo paremmin. Bra jobbat, Finland! Mutta hei Ruotsi, teillähän on jo Sedinin veljekset, Bäckström ja Forsberg, ei kaikkea voi sentään saada?

Ytimekkään Google-kisan päätyessä näin ollen mukavasti tasapeliin on kuitenkin todettava, ettei kielten osaamisesta tällä kuntoutusalallakaan voi ainakaan haittaa olla? Jos ei muuten, niin ainakin osaa tarvittaessa rohkeasti soittaa Ruotsin suurlähetystöön ja vaikka hieman english-painotteisemmallakin aksentilla:


  Ja P.S. Huomasinpa, että Google oli lisännyt vauhtiaan näiden parin päivän aikana tekstin kirjoittamisesta julkaisuhetkeen ja lisännyt lukumääriä entisestään. Niin se tieto muuttuu nopsaan ja nämäkin laskennat surkealla matikallani (= oikeellisuustakuuta ei ole) muuttuivat jo vanhoiksi, sori :)



2 kommenttia: